top of page
Q_edited.jpg

Hoe lang duurt het laten plaatsen van hairextensions?

Dit hangt geheel af van de hoeveelheid hairextensions die je laat plaatsen. Dit kan variëren tussen 1 uur en 4 uur.


Hoe verzorg je je extensions?

Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor hairextensions. Hair By Anniek heeft er voor gekozen met Finnley's te werken.  Finnly's heeft een productlijn waar geen Parabenen, Siliconen of  Sulfaten inzitten. In deze producten zitten weinig tot geen fruitzuren verwerkt, waardoor de keratine aanhechtingen niet verzwakken. 

Hoe vaak mag ik de extensions wassen?

Was je eigen haar en Hairextensions het liefst 1 x per week in z’n geheel. Hairextensions zitten niet meer “vast” aan je hoofdhuid waardoor deze niet gauw vet worden. Veel wassen heeft dus geen zin, sterker nog: Hoe vaker ze gewassen worden, hoe vaker meer je de talgproductie van de hoofdhuid stimuleert. Hoe meer het gebruik van styling apparatuur, hoe meer je het haar beschadigd. Probeer daarom, wanneer je eigen haar vet is, het haar boven de bondingen te wassen. Clip de extensions weg en gebruik de handdouche om voorover het eigen haar te wassen. Was je haren nooit te heet, dit is schadelijk voor hoofdhuid én haar! Was je haren nooit binnen 24 uur na het plaatsen van de extensions! De keratinebondingen moeten nog uitharden.

 

Kan ik mijn eigen haar gewoon borstelen?

Ja dit kan zeker.

Ieder mens verliest ongeveer 100-150 haren per dag. De haren die normaal gesproken in je borstel blijven zitten, zullen nu blijven vastzitten in de aanhechting van de extension. Hier hoef je je geen zorgen om te maken, maar om klitvorming te voorkomen is het belangrijk om goed te borstelen. Doe dit minimaal 2 keer per dag met een borstel speciaal voor hairextensions. Deze is verkrijgbaar bij Hair By Anniek.

Neem ook de hoofdhuid goed mee zodat het eigen plukje haar, waar de hairextension aan bevestigd is, ook klitvrij blijft. Merk je dat de hairextensions aan elkaar gaan zitten,  ga een aantal keren per week met je vingers door je haren en trek ze dan voorzichtig uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen. Dit is heel belangrijk.

Kan ik mijn eigen haarproducten gebruiken?

Dat kan, maar je moet er wel rekening mee houden dat de hairextensions zijn gemaakt van 100% echt haar, welke niet meer worden gevoed door de hoofdhuid. Het is dan ook zeker aan te raden om producten te gebruiken die Hair By Anniek aanraadt. Indien je andere producten gebruikt en niet het advies opvolgt, kan dit invloed hebben op de keratine aanhechtingen en extensions en staat Hair By Anniek niet garant voor de gevolgen . 

Gebruik geen was, olie of alcoholhoudende producten op de aanhechting, kortom, alleen producten die Hair By Anniek aanraadt.

De waxextensions stylen

Welk merk hairextensions je ook neemt, van welke kwaliteit of prijs dan ook, het haar is en blijft “dood” en zal altijd wat droger/pluizig aanvoelen na het föhnen. Met een goede(!) stijltang of krultang krijg je het haar mooi glad. Gebruik goede apparatuur, even een investering maar je doet er hartstikke lang mee.

Gebruik  altijd!! hittebescherming vóór het stijlen/krullen en erna een goede silk/olie of serum. (Ook verkrijgbaar bij Hair By Anniek). Ook bij deze handeling raak je de keratinebondingen niet.
Nogmaals!!! Gebruik de apparatuur verantwoord en ga nooit warmer dan 180°C!!! Blijf ook niet te lang op één plek met de warmtebron, je kan de extensions verbranden, net zoals je eigen haar.

Slapen met vast haar

Voordat je 's avonds naar bed gaat, borstel je de hairextensions met een speciale extensionsborstel helemaal uit, laag voor laag. Houd tijdens het kammen van je lengtes, je haar ook weer vast onder de bondingen. Olie de extensions daarna goed in met een goede, verzorgende olie (verkrijgbaar bij Hair By Anniek).

Om ervoor te zorgen dat de extensions niet gaan klitten, adviseren wij om met vast haar te gaan slapen. Door met los haar te slapen kan er wrijving op het kussen ontstaan en daardoor ook klitvorming.  maak een vlecht en geen knot. Het is zonde als je eigen haar afbreekt door het gewicht van de extensions of vroegtijdig gaan klitten terwijl je dat gemakkelijk kunt voorkomen.

Nog een paar extra tips, ga nooit met nat haar slapen!!!. Heb je het in de avond gewassen? Zorg er dan voor dat je het in ieder geval helemaal droog föhnt voordat je gaat slapen en slaap op een satijnen kussensloop (verkrijgbaar bij Hair By Anniek)

Zon/vakantie:
Er zijn producten met UV beschermer te verkrijgen bij Hair By  Anniek. Deze UV beschermer beschermd je haar tegen de zon. Dit kan uitdroging en verkleuring voorkomen. Ook als je gaat zwemmen in zeewater en/of chloor kunnen je hairextensions droger worden en zelfs gaan klitten. De allerbeste bescherming is je haar niet nat maken met zee-/chloorwater. Als je dit wel wilt, zorg er dan voor dat je haar goed borstelt, olie toevoegen aan je haar en een vlecht maken zodat je haar niet kan klitten. Spoel je haar altijd  goed uit met zoet water. Maar het is geen aanrader! Hair By Anniek staat niet garant voor het haar na genoemde situatie.

Tips:
– Draag een hoedje of petje als je gaat zonnen, of bind je haar in een mooie shawl.
– Doe je haar niet in een (rommel) knot als je gaat zwemmen en van plan bent je haar nat te maken met chloor of zeewater.
– Altijd na het zonnen een masker gebruiken voor hairextensions.

– Let goed op met zonnebrandproducten. Wanneer dit in aanraking komt met je hairextensions bestaat de kans dat deze verkleuren!
– Als je haar toch een warme toon heeft gekregen, probeer je haren voorzichtig te wassen met zilvershampoo (verkijgbaar bij Hair By Anniek).

Ontkleuren en verven

De hairextensions zijn prima te kleuren, laat dit altijd over aan een professional. Ontkleuren (blonderen) en permanent raden wij af. De extensions zijn namelijk al eens ontkleurd in de fabriek om vervolgens weer in de juiste kleur te kunnen verven. Wij bieden volledige garantie op de hairextensions. Deze garantie vervalt echter wanneer er chemische behandelingen zijn uitgevoerd op de hairextensions.


Hairextensions verwijderen

Je hebt  nu als het goed is heel veel plezier gehad van je nieuwe hairextensions! Daar zal je ongetwijfeld, net als op je eigen haar, erg zuinig op zijn. Om haarschade te voorkomen, moeten de extensions altijd door een professional verwijderd worden. Hair By Anniek kan niet aansprakelijk gesteld worden voor hairextensions die elders zijn verwijderd. Wacht nooit te lang met een afspraak inplannen, kom na 1,5 maand weer terug voor een gratis  controleafspraak en plan je verwijderafspraak (3 maanden) in.
 

bottom of page